Държавата с пакет от мерки за връщане на българи от чужбина, за да

...
Държавата с пакет от мерки за връщане на българи от чужбина, за да
Коментари Харесай

България с европейски пари ще връща българи от чужбина

Държавата с пакет от ограничения за връщане на  българи  от  чужбина , с цел да работят у нас. Финансовите  тласъци  възлизат на към 1200 лв. месечно на човек.

От следващата година с европейски средства се планува да се поеме наемът на  квартира  у нас за една година. Ако завърналите се имат малко дете, ще им бъде обезпечен детегледач, предава bTV.

Ако има член от фамилията, който не владее български език – за него ще се обезпечава безвъзмезден курс. А при положение, че  работа та е в по-малко обитаемо място, където заплащането е под междинното за страната, страната ще дотира  заплата та.

Михаил Паскалев е измежду младите  българи , избрали да учат в  чужбина . Следва фармация в Германия.

" Просто самите условия като лаборатории, здания на университета и благоприятни условия за реализация в бъдещето са доста по-големи ", сподели Михаил Паскалев.

Българи я ще направи опит с европейски пари да върне у нас хора като Михаил. За година ще покриват разноски за  квартира , детегледач, а ако  работа та е в малко обитаемо място с по-ниско възнаграждение, страната ще дотира  заплата та.

" В рамките на една година половин минимална работна  заплата , което би било тласък за по-малките компании в дребни градове също да притеглят младежи ", съобщи Зорница Русинова, зам.-министър на труда и обществената политика.

В онлайн платформа ще има информация за свободните позиции, заплатите, ще се обезпечават съвещания за изтегляне на заеми и по-бърза обработка на документи от институции.

„ Може би са една концепция наивни. Повечето хора отиват в  чужбина  не просто поради по-високите заплати, а напълно поради другата система ", добави Михаил.

Христина, която е учила и работила в Лондон, към този момент се е върнала у нас. Казва, че там опциите са повече, само че и конкуренцията е по-голяма. У нас за седмица намира  работа  по специалността си.

" Определено би трябвало повече проактивност от страна на страната, само че като цяло мисля, че  би трябвало да не се подхожда толкоз генерално към всички хора в  чужбина , а да са по-насочени тези старания ", съобщи Христина Халаджова.

Според нея, с цел да си благополучен с решението да се върнеш, би трябвало да имаш реалистични упования за опциите тук.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР